Legens tips: Slik forbereder du deg best til fødsel

Er du klar for den store dagen? Snaplegen Natalia har mange gode råd til deg som forbereder deg til det tøffeste, mest spektakulære og fantastiske kvinnekroppen kan gjøre.

Snaplegen Natalia Georges har som både fastlege og helsestasjonlege lang erfaring med å støtte gravide før, under og etter fødsel. I tillegg er hun akkurat nå midt i svangerskapet selv, og engasjerer seg i at kvinner skal få god og riktig informasjon slik at de står trygt i sin egen prosess.

– Å holde seg fysisk aktiv etter beste evne er veldig bra for deg som er gravid

Natalia Georges

– Det er individuelt hvor mye trening og aktivitet den gravide kroppen orker, og det er helt normalt å ikke ha noe ekstra energi til overs for trening. En spasertur er også veldig nyttig. Man må ikke nødvendigvis komme seg på et treningssenter, som i utgangspunktet kan være utfordrende for mange, men trening hjemme foran TV’en er også en god idé. Fokus på tøyningsøvelser og bekkenbunnstrening er veldig bra. Yoga har også blitt veldig populært.

I tillegg er det viktig å vektlegge god mental forberedelse.

– Vær åpen om tankene og følelsene dine. Opprett god dialog med jordmor, helsestasjonen og fastlegen. Basisprogrammet i svangerskapet består av ni konsultasjoner, men det er mulig å få tilleggs konsultasjoner dersom det er behov. Det er viktig å stille spørsmål hvis det er noe man lurer på. Enkelte sykehus tilbyr fødselsforberende kurs. Disse koster riktignok noe, men kan gi deg nyttig informasjon om svangerskap, fødsel og barseltid. Her kan også partner bli med!

Natalia abefaler også å lage et fødebrev, noe som kan være med på å klargjøre tankene dine i forhold til hva slags fødsel du aller helst ønsker deg, og hva nettopp din kropp og din familie har behov.

Snaplegen møter du på scenen under Babymessen både lørdag og søndag, kl 12.45 og kl 16.

Les mer

Barseltid-tipsene jeg skulle ønske noen fortalte meg

Dette er tipsene jeg skulle ønske mamma-vennene mine delte med meg.

Bleieutslett – dette gjør du!

Vår guide til hvordan du behandler babyens bleieutslett.

6-ukers kontrollen – hva er det?

Snaplegen svarer på spørsmål om 6-ukers kontrollen.